Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

День української писемності та мови відзначено в Придністров’ї

9 листопада в рамках відзначення Дня української писемності та мови в Українській гімназії № 3 імені І.П. Котляревського м. Бендери відбулося церемонія вручення дипломів переможцям ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Переможцями конкурсу цього року стали 64 учні Бендерської гімназії № 3 імені Івана Котляревського, Тираспольського українського теоретичного ліцею-комплексу, Рибницької середньої школи № 1 та інших навчальних закладів Придністров’я, в яких вивчається українська мова.

З вітальним словом до всіх присутнім звернувся радник-посланник Посольства України в Республіці Молдова Геннадій Алтухов, який привітав переможців конкурсу та побажав їм подальших успіхів та нових здобутків у навчанні, а також висловив щиру вдячність представникам благородної професії – учителям за їх непросту місію у справі виховання молодого покоління.

У заході також взяли участь вчителі навчальних закладів Придністров’я, представники системи освіти Придністров’я та активісти української громади. Зі святковою концертною програмою перед гостям виступили учні Бендерської гімназії № 3. Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Республіці Молдова.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>