Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Департамент румун зарубіжжя витратив мільйон євро нібито на медійні проекти румун звідусіль

В одному із звітів рахункової палати зазначається, що Департамент у справах румун зарубіжжя при МЗС Румунії завдав державному бюджету країни збитку у розмірі одного мільйона євро, повідомляє TVR.info.ro.

“Результати проведеної аудиторської перевірки свідчать, що допущені помилки і порушення чинного законодавства з боку Департаменту румун зарубіжжя завдали державному бюджету країни збитку у розмірі одного мільйона євро”, – зазначається у звіті Рахункової палати.Аудит проведений з метою перевірки яким чином здійснювалося фінансування програм, проектів та ініціатив громадських організацій румунських громад зарубіжжя у період 2009-2011 рр. Рахункова палата у своєму звіті зауважила, що грошові ресурси були виділені без урахування урядових стратегій та реальних потреб румун за кордоном. А 400.000 євро були використовувані нібито для відкриття однієї радіостанції в Республіці Молдова. Більше того, значні кошти були виділені на премії для окремих священників в Республіці Молдова, без проведення конкурсу та відповідної аргументації.

Рахункова палата наголошує на тому, що Департамент не дотримувався принципу прозорості під час використовування публічних фондів. Результати перевірки будуть надані румунському Сенату, а також правоохоронним органам для проведення додаткових перевірок.

Нагадаємо, що метою діяльності Департамент румун зарубіжжя є надання фінансову підтримку різним гуманітарним і медійним проектам за межами Румунії. За не перевіреними даними, на Буковині часткове фінансування від Департаменту отримував лише тижневик “Libertateа cuvântului”.

Георгій БОДНАРАШ

Джерело: http://buknews.com.ua/page/departament-rumun-zarubiggia-roztrynkav-milion-ievro-nibyto-na-mediini-proekty-rumun-zvidusil.html

 

 

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>