Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Буковина відзначить 80-річчя від дня народження поета-пісняра Михайла Ткача

Основні мистецькі події з відзначення 80-річчя від дня народження відомого українського поета-пісняра, народного артиста України Михайла Ткача проводитимуться на Кельменеччині, де народився митець. Передбачається, що у заходах візьмуть участь відомі митці України та побратими Михайла Ткача, зокрема Дмитро Гнатюк, Іван Поклад, Петро Осадчук, Іван Красовський, Павло Дворський, Василь Фольварочний, Віктор Шпортько, Василь Ілащук, тріо «Либідь», а також делегація Земляцтва буковинців у місті Києві на чолі з його головою Валерієм Цибухом.

За його словами, передбачається, що у день ювілею, 26 листопада, о 12-ій годині в меморіальному музеї-садибі митця у селі Лукачани відбудуться урочистості, о 15-ій на приміщенні Кельменецької музичної школи відкриють меморіальну дошку, а в районному Будинку народної творчості та дозвілля о 16-ій пройде мистецьке свято «Талантом вигойдана пісня».Як повідомив спілкуючись з журналістами начальник управління культури, напередодні ювілею, 25 листопада, о 15-ій годині на приміщенні палацу «Академічний» державного медичного університету буде відкрито меморіальну дошку встановлену за кошти, зібрані колективом медичного університету.

«Цього ж дня о 16-ій годині в обласній філармонії відбудеться благодійний вечір пам’яті «На крилах пісні». Кошти, зібрані у рамках заходу, будуть спрямовані на спорудження пам’ятника відомому буковинцеві», – повідомив Іван Петрусяк. – Вартість квитка складає 30 гривень».

Крім того, як поінформував посадовець, відповідно до затвердженого плану заходів, 21 листопада в обласній універсальній науковій бібліотеці імені М.Івасюка відбудеться інтернет-конференція «Пісня, виткана Ткачем», а 22 листопада в обласному краєзнавчому музеї – вечір-спогад «Про поета від Бога».

Упродовж жовтня – листопада у закладах освіти, клубних та бібліотечних установах області уже проходять педагогічні читання, творчі зустрічі з митцями краю, тематичні виставки, вечори та літературні подорожі. З метою ознайомлення зі творчістю Михайла Ткача розроблено туристично-екскурсійний маршрут «Духовні скарби Кельменеччини», одним із об’єктів показу якого є музей-садиба поета у селі Лукачани, підсумував Іван Петрусяк, начальник управління культури.  Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>