Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Вперше марш вишиванок відбувся у м.Бельци (Молдова)

02-1024x682Асоціація української молоді Молдови «Злагода » провела у місті Бельци в суботу , 28 вересня, акцію під назвою «Марш вишиванок ».

Молоді люди пройшли з піснями до пам’ятника Тарасу Шевченку , де поклали квіти до погруддя класика.

Голова організації «Злагода» Дмитро Лекарцев розповів: «Суть нашої акції – показати свою приналежність до української культури . Учасники – це молодь , в сім’ях яких зберігають рідну мову і національні традиції. Наша організація республіканська та працює по всій Молдові. Найближчим часом ми плануємо зареєструвати в Бельцях свою філію , оскільки тут дуже багато українців , в тому числі і молоді ». Він також запевнив, що нова філія буде тісно співпрацювати з уже існуючими в нашому місті українськими національними об’єднаннями .

Співпраця була тут же продемонстрована. Голова Спілки українців Молдови «Заповіт» Михайло Крижановський і консул України в Бельцях Володимир Нечай підійшли до молодих людей на площі пригоститися варениками, а потім взяли участь у церемонії покладання квітів .

Михайло Крижановський подякував молодих людей за те , що вони шанують традиції і зберігають мову , і запросив всіх учасників Маршу в Український дім. «Ми старше покоління створили цей будинок , а вам , молоді , бути тут господарями» , – сказав він.

Марш вишиванок проходив одночасно в семи країнах : Канаді , Болгарії , Італії , Фінляндії , Румунії , Узбекистані та Молдові. Скрізь українська молодь простувала в національних костюмах по центру міст до українських пам’яток .

Джерело:  http://esp.md/2013/09/30/vpervye-v-belcax-marsh-vyshivanok/

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>