Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Україна хоче відкрити консульство у Придністровї

2013-10-30_min_mfa_moldova-tmb-270x180У рамках конференції ОБСЄ щодо зміцнення заходів довіри у процесі придністровського врегулювання, що проходить в німецькому місті Ландсхут (Східна Баварія), Діючий голова ОБСЄ, Міністр закордонних справ України Леонід Кожара зустрівся з Прем’єр-міністром Республіки Молдова Юрієм Лянке.

Були обговорені основні аспекти двостороннього співробітництва України та Молдови, підготовка до саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі та засідання Ради Міністрів ОБСЄ в Києві.

Міністр закордонних справ України підтвердив зацікавленість української сторони у розширенні консульської присутності у Республіці Молдова та поінформував про офіційне прохання щодо відкриття консульської установи України у Тирасполі. «Розглядаємо цей крок як один з важливих елементів налагодження довіри у регіоні», підкреслив Леонід Кожара.

В рамках обговорення проблематики придністровського врегулювання особливу увагу приділено переговорному процесу в форматі «5+2» під Українським головуванням в ОБСЄ, зокрема вирішенню важливих для населення регіону питань, забезпеченню свободи пересування людей та товарів. Діючий голова ОБСЄ позитивно відзначив рішення молдовської сторони щодо внесення змін до міграційних правил, які створюють умови для вільного пересування жителів Придністров’я, та наголосив на важливості якнайшвидшої практичної реалізації прийнятих рішень. Підкреслено необхідність вживати усіх заходів задля збереження громадського спокою та стабільності в регіоні. Про це повідомляє МЗС України.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>