Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

МЗС Румунії сподівається, що Віктор Янукович виконає свої обіцянки перед румунами

Бухарест сподівається, що румунська національна меншина в Україні отримає вигоду від узятих на себе Віктором Януковичем під час передвиборної кампанії зобов’язань, відповідно до підписаної угоди про співпрацю з національними меншинами України.
Про це у ході зустрічі з послом України в Бухаресті Маркіяном Куліком заявив глава МЗС Румунії Теодор Баконськи.

Як повідомили в румунському МЗС, сторони обговорили комплекс двосторонніх румуно-українських стосунків у контексті закінчення президентської кампанії на Україні. Глава румунської дипломатії підкреслив, що двосторонній діалог між країнами повинен розвиватися для того, щоб невирішені питання румуно-українських стосунків отримали своє рішення. Зокрема, Баконськи звернув увагу на ситуацію довкола здобуття етнічними румунами освіти на рідній мові в українських школах, яка, на його думку, погіршилась через дії Міністерства освіти і науки України у попередні роки.
                 Як повідомляли Інтернет видання, В.Янукович напередодні першого туру президентських виборів уклав з Румунською спільнотою України угоду, в якій пообіцяв добиватися надання румунській мові статусу офіційної в регіонах компактного проживання румунської громади, а також поліпшити ситуацію із здобуттям українськими румунами освіти на рідній мові. Варто відзначити, що після першого туру Конгрес румун України, який відбувався в Чернівцях, закликав румунів підтримати у другому турі президентських виборів кандидатуру Ю.Тимошенко.

За матеріалами сайту regnum.ru

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>