Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Звернення Меджлісу кримсько-татарського народу

200px-Kok_BayraqМеджліс засудив акт агресії з боку РФ і план з анексії Криму і категорично відкинув будь-які спроби визначити майбутнє Криму “без вільного волевиявлення кримськотатарського народу”.
Про це йдеться у зверненні Меджлісу кримськотатарського народу до українського народу та Верховної Ради України.
“Підтверджуємо своє визнання України як суверенної і незалежної держави в існуючих кордонах, рішуче засуджуємо акт агресії з боку РФ і план з анексії Криму”, – наголошується в заяві.
Дані дії Меджліс розглядає як “грубе порушення міжнародного права, яке дестабілізує існуючу систему міждержавних відносин”.
Також Меджліс заявляє, що не визнає кримський референдум 16 березня легітимним і таким, що відповідає міжнародному праву і Конституції України, який “проводиться з метою змінити територіальну приналежність Криму”.
У зверненні підкреслюється, що “право вирішувати, у якій державі жити кримськотатарському народу , належить виключно самим кримським татарам”.
“Відновлення прав кримськотатарського народу і реалізація їм права на самовизначення на своїй історичній Батьківщині мають здійснюватися у складі суверенної і незалежної Української держави”, – наголошується у зверненні.
“Будь-яка влада в Криму має формуватися і здійснювати свою діяльність лише за умови вільно вираженої волі і згоди кримськотатарського народу”, – підкреслив лідер Меджлісу Рефат Чубаров.
Також Меджліс звернувся до Верховної Ради України із закликом приєднатися до Декларації ООН про права корінних народів і закріпити статус кримськотатарського народу як корінного народу Криму.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>