Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

В Чернівцях вшанували память румунського письменника М.Емінеску

emineskyВшанування пам’яті Лучафера румунської поезії розпочалося біля будинку-садиби по вул. Арона Пумнула, 19, де свого часу проживав майбутній поет, навчаючись у Чернівцях. До погруддя письменника було покладено квіти й місцеві румуномовні письменники виступили із словом про видатного митця.

Опісля святкові заходи продовжились біля пам’ятника Міхаю Емінеску по вул. Ватутіна. Під вокальний супровід народного самодіяльного хору Товариства румунської культури ім. М.Емінеску “Драгош Воде” до підніжжя пам’ятника були покладені квіти, а до присутніх звернулися перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Рибак, голова обласної ради Михайло Гайничеру, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, член спілки письменників України Тамара Севернюк, які наголосили на важливості заходу в такому багатонаціональному краї як Буковина, особливо в нинішній складний час, який переживає наша держава у зв’язку із подіями на Сході.

Святкові заходи продовжились у приміщенні Товариства румунської культури ім. М.Емінеску та в гімназії № 6 м. Чернівців (з викладанням румунською мовою), де відбулась презентація фотовиставки Василя Паладяна, присвяченої пам’ятним місцям у Чернівцях, які пов’язані з М. Емінеску, та літературно-мистецький захід, на якому читалися вірші Емінеску та про нього, а також виступили письменники, викладачі, учні румуномовних шкіл міста.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>