Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Будемо заохочувати простого чернівчанина контролювати бюджет, – громадські активісти

143В рамках реалізації проекту “Спільними зусиллями зробимо бюджет міста Чернівців прозорим!” громадськість почне ретельніше контролювати ефективність використання бюджетних коштів.

Про це йшлося на спільній прес-конференції виконавців цього проекту.

Сьогодні, 23 червня в Народному домі представили проект “Спільними зусиллями зробимо бюджет міста Чернівців прозорим!”.

– Головне для нас не лише сприяти підвищенню прозорості і доброчесності виконання міського бюджету, – пояснює голова Товариства “Український Народний дім у Чернівцях” Володимир Старик. – Ми повинні спонукати простого чернівчанина до контролю бюджету. Потрібно людям зрозуміти, що це не міська рада робить ремонти і слідкує за благоустроєм у місті. Вони лише беруть гроші з наших кишень і розподіляють на потреби громади.

Інформаційним партнером реалізації цього проекту буде газета “Молодий буковинець”.

“Наше завдання не лише у публікації моніторингової та іншої роботи наших партнерів з громадської організації. Наші журналісти будуть проводити власні журналістські розслідування. Хочемо показати наскільки ефективно використовують бюджетні гроші наші чиновники”, – сказав журналіст “МБ” Віталій Олійник.

Експерт з бюджетних питань, секретар Товариства Тарас Халавка каже, що над прозорістю міського бюджету вони працювали й раніше. Нині вже є перші результати такої роботи.

– Спільно з незалежними спеціалістами та працівниками міської ради ми нарешті розробили і запустили в нормальну роботу сторінку “Фінанси міста”. На сайті міської ради, збоку є посилання на неї. Кожен мешканець міста може туди зайти і подивитись скільки витратили грошей на ремонт його вулиці, чи дитячого садочка, в який ходить його дитина, – сказав Тарас Халавка.

– Ми перше місто в Україні, яке створило подібну інтернет-сторінку, – каже заступник фінансового управління міськради Тетяна Цимбалюк. – Вже після нашої розробки Верховна Рада ухвалила спеціальний закон “Про відкритість використання публічних коштів”. Зараз ще працюємо над створенням онлайн-ресурсу, який би дозволив в режимі реального часу відслідковувати проведені казначейством розрахунки за виконання послуг тому чи іншому підприємству. Але поки що є певні труднощі з цим, які більше залежать від законодавчих змін.

Проект “Спільними зусиллями зробимо бюджет міста Чернівців прозорим!” реалізується громадською організацією Товариство “Український Народний дім у Чернівцях” спільно з газетою “Молодий буковинець” в межах конкурсу міні-грантів в рамках ініціативи “Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі місцеві бюджети”, що виконується Одеською обласною організацією “Комітету виборців України”, Фундації “Відкрите суспільство” та громадським партнерством “За прозорі місцеві бюджети” за фінансової підтримки Європейського союзу та Посольства Фінляндії в Україні.
Джерело:http://molbuk.ua/chernovtsy_news/93798-gromadskist-kontrolyuye-byudzhet-mista-chernivci.html

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>