Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Журналісти районних ЗМІ вчились працювати умовах роздержавлення

4Питання роздержавлення районних ЗМІ знову набуває актуальності, зокрема важливим в цьому контексті є рішення Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, який 17 червня підтримав законопроект Миколи Томенка та Олександра Абдулліна «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ».
Фонд Буковина інноваційна вже два місяці працює над тематикою навчання журналістів районних ЗМІ в умовах їх майбутнього роздержавлення. Черговим заходом Фонду став організований 22 червня семінар для журналістів районних газет Чернівецької та Хмельницької областей, на якому їх вчили, як працювати в умовах роздержавлення.
Під час семінару заслужений журналіст України Тетяна Смолдирева ознайомила присутніх зі стандартами і принципами якісної журналістики, розповіла про інструменти тематичної актуалізації матеріалів. Окрім цього, Тетяна Петрівна торкнулася питання так званої “джинси” в газетах, наголосивши увагу на тому, що всі замовні матеріали повинні друкуватися з відповідним маркуванням. Учасники семінару також обговорили етичну та корпоративну відповідальність журналістів.
З можливістю використання новітніх медіа в журналістській практиці присутніх ознайомив доцент кафедри політології ЧНУ Ігор Гаврада. Він також розповів про особливості громадської журналістики.
Редактори та журналісти районних газет двох областей мали можливість оговорити проблеми та виклики, які стоять перед ними у контексті роздержавлення районних ЗМІ.
Захід відбувся за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в рамках реалізації проекту «Навчання журналістів районних ЗМІ, як запорука їх майбутньої незалежної діяльності».235

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>