Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Керівництво обласної виконавчої влади зустрілося з представниками румуномовних громадських організацій краю

img_214004 серпня проведено круглий стіл за участі голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука та голови обласної ради Михайла Гайничеру з керівниками румуномовних громадських організацій краю.

Участь у заході також взяли начальник управління культури облдержадміністрації Віра Китайгородська, голови Герцаївської, Глибоцької, Новоселицької та Сторожинецької районних державних адміністрацій та рад, представники національно-культурних румуномовних товариств області.

Обговорено питання фінансування об’єктів соціально-культурної сфери області, реалізації транскордонних проектів між Україною та Румунією. Йшлося також про позицію румуномовних громад області щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Олександр Фищук повідомив, що в цьому році для області попередньо передбачено з фонду регіонального розвитку виділення 86 млн. грн. на фінансування об’єктів соціально-культурної сфери області. Так, наразі розпочато роботи з будівництва школи в с. Йорданешти Глибоцького району (заплановано виділення коштів у сумі 23 млн. грн.), перебудови приміщення колишньої військової частини для облаштування дитячого дошкільного закладу в Сторожинецькому районі (20 млн. грн.).

З 86 млн. грн. частина коштів спрямована на фінансування установ обласного значення, зокрема, перинатального центру, обласної клінічної лікарні.

Йшлося також про транскордонні проекти, зокрема, проект в рамках програми «Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013 рр.», спрямований на розбудову пунктів пропуску Красноїльськ і Дяківці.

«Нам необхідно зробити все, аби вкластися у визначені терміни, адже від цього залежить фінансування програми», – підкреслив голова облдержадміністрації, додавши, що питання успішної реалізації транскордонних проектів в області перебуватиме на постійному контролі керівництва обласної державної адміністрації та обласної ради.

Відтак за підсумками круглого столу представники обласної влади вислухали усі проблемні питання, які на думку керівників громадсько-культурних товариств треба вирішувати найближчим часом. Насамкінець порушено питання збереження буковинських традицій толерантності, взаєморозуміння та співпраці представників усіх етнічних громад на користь держави. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>