Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

“Качка” про Асамблею румунів Буковини – справа рук Кремля, – представник румунської громади

downloadЗа масовим поширенням провокативної інформації про Асамблею румунів Буковини стоїть рука Кремля.
Таку думку в коментарі molbuk.ua висловив керівник Ліги захисту прав людини національних меншин Аркадій ОПАІЦ.
“Очевидно, комусь стало нудно. Хтось вирішив кинути таку дешеву й тонесеньку кістку в інтернет-простір, аби потім спостерігати, хто з голодних псів “хапне” її та буде користуватися цією інформацією. Звісно, це справа рук Кремля, який намагається використати всі свої зусилля для дестабілізації ситуації в Україні, в тому числі й – у західних областях”, – сказав він.
“Але ж неозброєним оком видно, що це – фейк. Людей на фотографіях, оприлюднених у цих провокативних публікаціях не знаю ні я, ні мої колеги, які мають стосунок до Румунії. Ця інформація занадто непрофесійна і нелогічна. Чого лише вартує прізвище однієї з так званих “делегатів” асамблеї Доріни Кіртоаке – це ж прізвище мера Кишинева Доріна Кіртоаке! І взагалі про створення якоїсь “Асамблеї” нікому на Буковині не було відомо до появи цієї медіа-провокації”, – розповів Опаіц.

“Насправді в буковинців дуже дружні й хороші стосунки з румунами. Скажімо, я 14 років очолював Товариство румунської культури, і добре знаю про взаємну любов і дружбу двох країн. Тим паче Румунія – одна з перших, хто з початку Євромайдану активно підтримував Україну на світовому рівні. І тому я дуже сподіваюся, що користувачі мережі не “проковтнуть” цю “качку”, адже у такий складний період для України ми як ніколи раніше повинні оперувати холодним розумом і гарячим серцем”, – заявив представник румунської громади.

Джерело: http://molbuk.ua/chernovtsy_news/96173-kachka-pro-asambleyu-rumuniv-bukovyny-sprava-ruk-kremlya-predstavnyk-rumunskoyi-gromady.html

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>