Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Історик розповів, яких провокацій від агентів Кремля можна очікувати на Буковині

250_200Агенти Кремля можуть використовувати різні форми провокацій у Чернівецькій області. Одна з них була зафіксована нещодавно – масове поширення у ЗМІ фейкової новини про начебто створення “Асоціації румунів Буковини”, які нібито вимагали автономії.

Про це у коментарі журналісту molbuk.ua повідомив кандидат історичних наук Сергій ГАКМАН.

Він розповів, яких провокацій від агентів Кремля можна очікувати в Чернівецькій області найближчим часом.

“Провокації в майбутньому можуть бути дуже різними. Вони можуть бути і нині, напередодні 75-річчя утворення Чернівецької області. Вони можуть бути у дні початку і завершення Другої світової війни – 1-2 вересня. Вони можуть бути і навколо мовної політики”, – розповів він.

“І якщо, не дай Боже, наш опалювальний сезон виявиться більш складним, ніж раніше, то можуть бути провокації і на якихось соціально-економічних почуттях безсилля”, – додав С. Гакман.

Разом з тим, Сергій Гакман закликав журналістів, громадських активістів та простих буковинців ретельно перевіряти інформацію, поширену в мережах і не “клювати” на провокативні “качки” з маловідомих джерел.

“Форми таких провокацій можуть бути дуже різними, і ми не можемо знати, що вони ще можуть придумати. Проте ми повинні бути готовими до цього. Перш, ніж реагувати образливо на наших сусідів-румунів, ми повинні перевіряти цю інформацію і ставитись до цього більш виважено, та конкретно визначити, хто реально в чому винен”, – сказав історик.

Крім того, Сергій Гакман повідомив, хто повинен попереджувати виникнення таких провокацій у Чернівецькій області.

“Гадаю, попереджувати виникнення схожих провокацій повинні ті, хто вважає себе компетентним і професійним у цьому плані. І немає значення, чи це державні органи, чи це неурядові організації, чи це окремі науковці чи журналісти. Тобто ті, хто найбільш озброєні, досвідчені та володіє більшим рівнем знань, мають бути зараз найактивнішими”, – вважає пан Гакман.

Джерело: http://molbuk.ua/chernovtsy_news/96384-istoryk-rozpoviv-yakykh-provokaciy-vid-agentiv-kremlya-mozhna-ochikuvaty-na-bukovyni.html

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>