Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Звернення голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука

111Шановні краяни!
Звертаюсь до громадськості, широкого загалу з приводу спроб дестабілізувати ситуацію в краї та намагань вкотре розіграти «етнічну карту» у надзвичайно складний для країни час.
У місцевих ЗМІ періодично з’являються заяви, автори яких «бідкаються» важким становищем національних громад, передусім румунської, дозволяючи собі виступати за дорученням усієї румуномовної частини мешканців області. Таким авторам варто було б уважніше спілкуватися з представниками румунських громад, щоб знати про їх проблеми. Їм я хочу зауважити, що нині і для українського, і для румуномовного населення, і для представників усіх національних громад області ці проблеми спільні – це економічні негаразди, агресія зовнішнього ворога, який намагається знищити нашу державу. Тому у такий важкий для Батьківщини час як ніколи необхідна згуртованість та єдність.
Чернівецька область завжди славилась добрими та толерантними відносинами між різними етнічними групами, які проживають на її території, а їх в краї – понад 80. Саме в цій поліетнічності полягає найбільша унікальність та особливість Буковини. І одним із першочергових завдань влади я вбачаю створення сприятливих умов для відродження та розвитку всіх на­ці­о­нальних культур. Ми маємо зберегти той особливий морально-психологічний клімат, сформований на Буковині, в якому зростало і зростає покоління за поко­лін­ням, не допустити спроб посіяти розбрат і недовіру між представниками різних етносів. Я переконаний, що для усіх національностей – Буковина і Україна – спільний дім і ми спільно будемо його розбудовувати. Розбудовувати чесно і гідно, передусім демонструючи повагу до вітчизняного законодавства і беззастережно його дотримуючись. Повага до Закону має стати однією із основ успішного розвитку нашої держави.
Немає сумнівів, що дальший поступ України до створення європейської, демократичної, правової держави, до громадянського суспільства з ефективною та соціально-спрямованою економікою буде тим головним завданням, над яким ми спільно працюватимемо, не залежно від національності, пам’ятаючи про свою приналежність до великого українського народу.
Переконаний, що нам вдасться зберегти злагоду та споконвічні приязні традиції міжнаціонального спілкування та непорушну єдність нашої держави.
Слава Україні!
Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/zvernennya-golovi-oblasnoi-derzhavnoi-administratsii-oleksandra-fishchuka

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>