Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Григорій Тіміш: Переслідуючи свої корисливі інтереси псевдопатріоти роблять спробу підірвати міжнаціональний мир на Буковині

28553Народний депутат України Григорій Тіміш висловив свою позицію щодо спроб розіграти національну карту на Буковині. Про це політик написав на своїй сторінці у ФБ. Маю визнати, що епопеєю з румунськими паспортами та подвійним громадянством, яку ми маємо можливість спостерігати останнім часом в Чернівецькій області, скористалися так-звані громадські активісти, які вирішили розхитати ситуацію в Буковині.
Переслідуючи свої корисливі інтереси, ці псевдопатріоти, прикриваючись гаслами Революції гідності та пам’яттю Героїв Небесної сотні, роблять спробу підірвати міжнаціональний мир на Буковині та зруйнувати багатовікову традицію гармонійного співжиття українців, румун, молдаван, євреїв, поляків та представників інших національностей на Буковині.
Напевно, новоспечені в лапках «захисники» румунської меншини в Чернівецькій області забули, що держава зараз фактично перебуває в стані війни, і не подумали, що їхнім провокативним діям будуть неймовірно раді в Кремлі. Їх дії більше схожі на провокацію, ніж на збереження миру і злагоди на буковинській землі.
Переконаний, що жодних причин для ворожнечі між румунами та українцями немає. Добросусідські та партнерські відносини між обома державами, підтримка Румунії, яку вона надає Україні на її шляху до зближення з ЄС допоможуть подолати всі непорозуміння та розбіжності.
Як громадянин України румунського походження, як буковинець, як народний депутат – звертаюся до мешканців Буковини, як до однодумців, так і до опонентів, з твердою вимогою негайно припинити будь-які спекуляції навколо національного питання. Звертаюся до всіх громадських діячів, чиновників, політиків а, особливо, до представників ЗМІ – висловлюватися спокійно і виважено. Маємо пам’ятати, що маємо зараз одного ворога, якого маємо перемогти на сході України.
Джерело: http://buknews.com.ua/page/hryhorii-timish-peresliduyuchy-svoi-koryslyvi-interesy-psevdopatrioty-robliat-sprobu-pidirvaty-mignatsionalnyi-myr-na-bukovyni.html

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>