Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Чернівецьку область відвідали Генеральний Консул Угорщини в м. Ужгород Йожеф Бугайла та консул Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород Ласло Віда

lfazgvffp6u_011 травня Чернівецьку область з робочим візитом відвідали Генеральний Консул Угорщини в м. Ужгород Йожеф Бугайла та консул Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород Ласло Віда.
Під час зустрічі з головою обласної державної адміністрації Олександром Фищуком обговорено питання поглиблення співпраці на міжрегіональному рівні.
Зокрема, йшлося про співробітництво у сфері економіки, культури, туризму, залучення інвестицій у лісопереробну галузь та сільське господарство.
Олександр Фищук, звертаючись до поважних гостей, засвідчив їм свою глибоку повагу, зауваживши, що наша держава, переживаючи непрості часи, відчуває постійну підтримку з боку Угорщини. Так, він висловив вдячність угорській стороні за надання матеріальної допомоги нашій державі та за можливість оздоровлювати в Угорщині діток з сімей вимушених переселенців.
«Ми високо цінуємо співпрацю з вашою країною. Буковинський край відкритий до ще тісніших відносин з Угорщиною у всіх галузях, зокрема, економіки, участі у різноманітних транскордонних проектах», – наголосив керівник виконавчої влади краю.Олександр Фищук також повідомив, що незабаром відбудеться відкриття міжнародних пунктів пропуску «Красноїльськ» та «Дяківці», що сприятиме розвантаженню митниці та створить умови для залучення угорських туристів та представників бізнесових кіл до Чернівецької області.
У свою чергу, Йожеф Бугайла підкреслив, що Угорщина продовжуватиме підтримувати Україну як свого сусіда, зокрема, її територіальну цілісність та проєвропейський напрямок розвитку. Також пан Йожеф високо оцінив нещодавній візит Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до м. Берегово Закарпатської області, зауваживши, що це сприятиме поглибленню відносин між Угорщиною та Україною та виведе їх на новий рівень. «Також для покращення співпраці Угорщини з Чернівецькою областю планується відкриття Почесного Консульства Угорщини в Чернівецькій області», – повідомив Генеральний Консул Угорщини в м. Ужгород.
Угорська сторона запевнила, що й надалі прийматиме на відпочинок діток з родин внутрішньо переміщених осіб та на лікування – поранених українських військових-учасників АТО.
Також в рамках зустрічі представники угорської делегації акцентували, зо мають намір розвивати співпрацю з органами місцевого самоврядування в краї, зокрема, підтримки ініціативи щодо співпраці міста побратима Хотина з м. Вишеград.
Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/oleksandr-fishchuk-pidkresliv-vazhlivist-pogliblennya-spivpratsi-bukovini-z-ugorshchinoyu

6jd_x3aw6wk_0

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>