Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Чернівцях відбулось відкриття виставки угорських митців «Мости, епохи, Будапешт»

03f9yq72axcВиставку «Мости, епохи, Будапешт» Інституту Культури Центральної Європи та філії Музею історії Будапешта Музею Кішцеллі урочисто відкрито 11 травня в обласному художньому музеї за участі першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Куліша, заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Олега Стецевича, начальника управління культури облдержадміністрації Віри Китайгородської, Генерального Консула Угорщини в м. Ужгороді Йожефа Бугайла, консула Генерального консульства Угорщини в м. Ужгороді Ласло Віда, гостей із Закарпаття, митців та громадськості краю.

Пан Йозеф Бугайла висловив вдячність Фонду «Європейська подорож», завдяки якому чернівецький глядач має нагоду переглянути історію Будапешту у художніх творах. «Між угорським та українським народом існує духовний міст, проте його варто розширювати та зміцнювати, особливо сьогодні, коли Україна переживає непрості часи. Сприйміть цю виставку як вияв дружньої руки допомоги вашій державі», – зауважив Консул.
У свою чергу Олег Стецевич, звертаючись до присутніх з вітальним словом, відзначив важливість відкриття чергової виставки угорських митців для налагодження стосунків України з Угорщиною на міжрегіональному рівні. «Не так давно в нашому місті вже демонструвалась виставка угорського художника Ласло Чоки, і нам важливо, що буковинці мають можливість більше дізнатися про історію та культуру вашої країни. Те, що поєднує Україну, зокрема, нашу область з Угорщиною – це маленькі зернини на шляху до утвердження міцних європейських стосунків між нашими державами», – зазначив посадовець.В рамках заходу зауважено, що виставка розповідає про мости, що поєднують 2 береги, мости, які вдало поєднали 3 міста – Буду, Пешт та Обуду, з яких виникла столиця Угорщини. Представлені у роботах мости символізують різні епохи, людей, країни, національності, обєднані ідеєю співіснування у мирі.
На стендах представлено історію існування, побудови, руйнації та відбудови мостів Будапешту.
Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/predstavniki-kraiovoi-vladi-vzyali-uchast-u-vidkritti-vistavki-ugorskikh-mittsiv-mosti-epokhi-b

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>