Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

Олександр Фищук здійснив робочий візит до міста Серет

img_20160716_165933

16 липня голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук перебував з робочим візитом у місті  Серет, що у Сучавському повіті Румунії.

У рамках візиту очільник Чернівецької області завітав на урочистості з нагоди Дня міста. «З давніх-давен Серет славився як місто з багатовіковою історією та унікальними традиціями. І хоча місту та його мешканцям довелось пережити чимало бурхливих історичних подій, все ж вдалося зберегти головне – унікальність, особливий дух та власну гідність, – зазначив голова Чернівецької обласної державної адміністрації. – Цього святкового дня хочеться побажати мешканцям міста миру і злагоди, міцного здоров’я, щастя, успіхів, добробуту і благополуччя, а місту – розвитку і процвітання».

Окрім того, в рамках святкування Дня міста відбулася зустріч делегацій Чернівецької області та представників румунської влади, зокрема  мера міста Серет Андреа Попою та голови Сучавської повітової ради Георге Флутура в мерії міста Сучава. Під час зустрічі посадовці обговорили питання поглиблення економічної та культурної співпраці між Румунією та Буковиною. «Вважаю, що наші партнерські відносини потрібно переносити в економічну площину, залучаючи інвестиційні кошти та створювати нові робочі місця», – зазначив Георге Флутор.

Під час зустрічі делегацію від Чернівецької області було запрошено на відкриття музею Штефана чел Маре у місті Сучава, який був відреставрований за кошти Європейського Союзу, яке відбудеться наприкінці липня 2016 року.

«Ми високо цінуємо співпрацю з вашою країною, – зауважив Олександр Фищук. – Буковинський край відкритий до тісних відносин з Румунією у всіх галузях, зокрема, економіки, участі у різноманітних транскордонних проектах».

Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/oleksandr-fishchuk-zdiisniv-robochii-vizit-do-mista-seret

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>