Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

День українсько-румунського добросусідства

IMG_1364-2-big24 липня 2016 року Тимчасовий повірений у справах України в Румунії Т.Рендюк взяв участь у заходах Дня українсько-румунського добросусідства, що відбулися у румунському місті Сігету-Мармацієй.
Захід було організовано префектурою повіту Марамуреш та Марамуреською повітовою радою, спільно з Марамуреським музеєм у Сігету-Мармацієї, Сігетським культурним центром і 24-ма сільрадами Марамуреського повіту. Вперше цей міжнародний захід відбувся тут у 2002 році. У заході взяли участь представники Румунії та України, зокрема: з української сторони – губернатор Закарпатської області Г.Москаль, голова Рахівської райдержадміністрації П.Басараба, голова Рахівської райради В.Дан, Тимчасовий повірений у справах України в Румунії Т.Рендюк; з румунської –префект повіту Марамуреш С.М.Лупуц, заступник А.Бондря, голова повітової ради Г.Зетя, його заступники Д.Беннет і Л.Мора, генконсул Румунії у Чернівцях Е.Молдован, мер м. Сігету-Мармацієй Х.Скублі, примарі прикордонних з Україною населених пунктів повіту Марамуреш.
Українська та румунська сторони обговорили питання щодо реалізації транскордонних проектів із залученням коштів європейських фондів. Проекти, зокрема, будуть спрямовані на модернізацію міської лікарні у м. Сігеті-Мармацієї та ремонт та переоснащення клініки в Солотвино, модернізацію ліцею імені Тарас Шевченка в Сігеті та ліцею імені Міхая Емінеску в Солотвино, будівництво мосту через річку Тиса.
Джерело: http://romania.mfa.gov.ua/ua/press-center/news/49533-deny-ukrajinsyko-rumunsykogo-dobrosusidstva

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>