Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Кельменеччину вперше відвідала Генеральний консул Румунії в м.Чернівці пані Елеонора Молдован

dsc_055616 листопада з першим офіційним візитом Кельменеччину відвідала Генеральний консул Румунії в м.Чернівці Елеонора Молдован, в рамках якого зустрілася із керівниками району Віталієм Швецем та Віктором Ілашем.
Під час зустрічі із головою районної державної адміністрації, головою районної ради та начальником управління освіти районної державної адміністрації обговорено питання  налагодження тісної співпраці та участі району у транскордонному співробітництві в рамках спільної операційної програми СОП «Румунія – Україна».
Керівник виконавчої влади району Віталій Швець зазначив, що з метою вивчення досвіду Румунії в процесі євроінтеграції, насамперед хотілося налагодити співпрацю у сфері освіти та охорони здоров’я, покращення реагування на надзвичайні ситуації, а також збереження та пропагування культурної спадщини.
«Дана зустріч, яка для нас є знаковою, вселяє надію на те, що ми зможемо обмінюватися досвідом, впроваджувати кращі практики повітів румунської сторони», – підкреслив Віталій Швець.
Як відмітила пані Елеонора Молдован, нещодавно відбулося спільне засідання Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад, на якому досягнуто домовленості про спільну реалізацію низки європейських проектів в рамках операційної програми «Румунія – Україна» на 2014-2020 роки. Це є поважним дипломатичним дійством», – зауважила дипломат.
В свою чергу голова райдержадміністрації висловив сподівання, що це лише початок подальшої плідної співпраці, у результаті якої ми зможемо забезпечити розвиток прикордонних територій наших регіонів.
Окрім того, під час візиту на Кельменеччину Генеральний консул Румунії в м.Чернівці  Елеонора Молдован також зустрілася із педагогічним та учнівським колективом Кельменецького ліцею – опорного закладу. В промові консула йшлося про спільну історію двох сусідніх народів – українського та румунського, пройдений шлях Румунії до ЄС, цінності ЄС, важливість налагодження добросусідських відносин, освітню галузь Румунії. Пані Елеонора зауважила, що в останні два роки налагоджено тісні, добросусідські взаємини між двома країнами. Виключно за участі нової української влади, яка сформувалася після Революції Гідності. Учні Кельменецького ліцею презентували гості багаті українські традиції.
Джерело: http://kelmentsi.bukoda.gov.ua/news/kelmenechchinu-vpershe-vidvidala-generalnii-konsul-rumunii-v-mchernivtsi-pani-eleonora-moldovan

sam_0175_1 sam_0161_0 sam_0140_0 sam_0128

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>