Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

Долаючи кордони

6419427 листопада, за сприяння Генерального консула Румунії в Чернівцях пані Елеонори Молдован та голови крайового парламенту Буковини Івана Мунтяна відбулась перша зустріч жінок – депутатів Чернівецької обласної та радників Сучавської повітової і міської рад. Обговорено низку ініціатив, які в рамках транскордонної співпраці двох регіонів можуть бути реалізовані у гуманітарній сфері.
Під час брифінгу, що відбувся за підсумками зустрічі, перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька подякувала за дружній візит гостям із сусідньої Сучави. «Мені надзвичайно приємно вітати наших румунських колег у Чернівцях. Сподіваюся, що започаткований сьогодні формат спілкування переросте у плідну взаємовигідну співпрацю. І уже незабаром жінки, яким виборці Північної та Південної Буковини делегували свої владні повноваження, зроблять свій внесок у розвиток прикордонних територій, на яких проживають дружні український та румунський народи», – наголосила посадовець.
«Ми дуже раді сьогоднішній зустрічі, адже почасти жінкам набагато легше домовитись між собою, аніж чоловікам. Можливо це звучить трохи самовпевнено, але як на мене, жінки на інтуїтивному рівні відчувають, які рішення будуть найкращими для розвитку таких галузей як освіта і наука, охорона здоров’я та культура. Недаремно ж у цих сферах працює більше фахівців-жінок», – відзначила звертаючись до учасників зустрічі, радник Сучавської повітової ради Анжела Зарожан.
У свою чергу, пані Елеонори Молдован висловила думку про те, що сьогоднішній захід є промовистим свідченням того, що Україна впевнено рухається шляхом євроінтеграції, сповна застосовуючи принципи партнерства, співробітництва та добросусідства з країнами – членами Європейського Союзу.
Відтак учасники двосторонньої зустрічі вшанували пам’ять великої української письменниці Ольги Кобилянської з нагоди 153-ї річниці від дня її народження, а також визначного румунського поета Міхая Емінеску покладанням квітів до їх пам’ятників у середмісті Чернівців.
Джерело: http://oblrada.cv.ua/news/54955/

64197 64195

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>