Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

До дня вишиванки – вуличний університет і флешмоб

Організатори Всесвітнього дня вишиванки, який відзначатимемо 18 травня, розповіли, які заходи в цей день проведуть у Чернівцях. Головний задум цьогорічного Дня вишиванки – зробити його якомога масовішим. Минулого року до свята долучилося понад 60 країн світу. – Для того, аби цього року вишиванки 18 травня вдягнули ще більше людей у всьому світі, запустили флешмоб «Вишиванка єднає українців». Кожен у невеличкому відеоролику розповідає про свою вишиванку, викладає це на Фейсбук і передає естафету друзям, – розповідає Леся Воронюк, співорганізаторка Всесвітнього дня вишиванки. – Наразі до флешмобу долучилися, окрім українців, наша діаспора в ОАЕ, Німеччині, Польщі, Канаді, Австралії, США. 18 травня, традиційно, вручать крихітні вишиваночки новонародженим діткам в усіх пологових будинках Чернівецької області.
– Для маленьких українців ми підготували 70 вишиванок ручної роботи. 13 пар будуть роздані у пологові будинки, інші – передаємо прифронтовим містам Сходу, – каже Михайло Павлюк, співорганізатор Всесвітнього дня вишиванки. – Для дівчаток вишили малесенькі сукні, а для хлопчиків – сорочки з тризубами. Серед новацій – організація «вуличного університету» на вулиці Кобилянської. – Тут 18-го травня будуть представлені однострої з усіх куточків України, – пояснює Сергій Бостан, співорганізатор Всесвітнього дня вишиванки. – Люди, які будуть одягнені у ту чи іншу вишиванку, розповідатимуть перехожим про її історію та походження. Акцент хочемо зробити на одностроях зі Східної України, з окупованих територій. У такий спосіб вкотре доведемо: ми – єдина нація. Студентів у День вишиванки закликають взяти участь у конкурсі на наймасовіше фото у вишиванці на фоні свого навчального закладу.
– Наймасовіше фото – переможець конкурсу – наступного року буде використане у рекламі свята, а студенти, відповідно, стануть обличчями наступного Дня вишиванки, – каже Оксана Добржанська, співорганізаторка Всесвітнього дня вишиванки. – Також студенти отримають символічні подарунки – блокноти і ручки із символікою свята.
Такий флеш-моб стартував у соцмережах Поки в організаторів кипить робота, буковинців просять долучатися до флешмобу. І, звісно, 18-го травня вдягнути вишиванку.
Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/21386-do-dnya-vishivanki-vulichnij-universitet-i-fleshmob-foto.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>