Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Відбулась протокольна зустріч Олександра Фищука з румунською делегацією на чолі з Міністром у справах румунів звідусіль Андреєю Пастирнак

22 серпня відбулась протокольна зустріч голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука з румунською делегацією на чолі з Міністром у справах румунів звідусіль Андреєю Пастирнак.
Олександр Фищук привітав поважних гостей на Буковинській землі та висловив вдячність румунському Уряду за підтримку України у такий складний час.
Він повідомив, що Чернівецька область є багатонаціональним краєм, де у взаєморозумінні проживають близько 80 національностей, які мають всі належні умови для розвитку.
Пані Міністр поінформувала про низку результативних зустрічей з Міністрами освіти і культури та закордонних справ у столиці України учора щодо обговорення питань співпраці в різних галузях.
«Ми тішимось, що можемо святкувати 25-ту річницю спільних дипломатичних стосунків між нашими державами. Румунія бажає українському народу миру та процвітання», – зазначила Андрея Пастирнак.
В рамках зустрічі обговорено питання подальшої співпраці в напрямку освіти, культури, інфраструктури та туризму.
Зокрема, як наголосив очільник крайової виконавчої влади, румуномовна громада Буковини має всі можливості для здобуття дітьми середньої освіти, навчання в школах рідною мовою. Наразі в рамках реформування системи освіти діти можуть здобувати якісніше навчання в опорних школах при об’єднаних територіальних громадах з покращеними умовами та відповідною матеріально-технічною базою.
Під час зустрічі румунською стороною було порушено питання щодо співфінансування Румунським Урядом реконструкції музею Міхая Емінеску по вулиці Арона Пумнула у Чернівцях, що сприятиме розвитку туристичної галузі України та Румунії. Сторони дійшли згоди щодо необхідності створення окремої робочої групи у складі фахівців-архітекторів як з української, так і з румунської сторони.
«Ми з великою шаною ставимося до реалізації подібних культурних проектів, які, переконаний, принесуть користь обом державам, – акцентував посадовець. – Є історія, яку ми не можемо переписати, але з неї необхідно брати все найкраще».
Крім того, обговорено питання відкриття в дитячих садочках міста груп для навчання дітей румунською мовою. Зокрема, зазначено, що на вулиці Вірменській у Чернівцях ведуться ремонтні роботи в приміщенні, в якому наступного року заплановано відкрити дитячу установу з румуномовними групами.
Міністр з питань румунів звідусіль подякувала Україні за підтримку румуномовної громади з освітніх питань.
Відтак, Олександр Фищук висловив готовність обласної виконавчої влади до поглиблення партнерських стосунків з румунською стороною у різних сферах та подякував за сьогоднішню зустріч.
Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/vidbulas-protokolna-zustrich-oleksandra-fishchuka-z-rumunskoyu-delegatsieyu-na-choli-z-ministro

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>