Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Києві підбито підсумки та досягнення децентралізації у 2017 році

11-12 грудня у Києві відбувся національний прес-клуб реформ, організований Асоціацією міст України в рамках Проекту ПУЛЬС, під час якого обговорено питання децентралізації, її підсумки та досягнення у 2017 році, а також завдання на наступний рік. У заході взяли участь експерти, представники регіональних відділень АМУ, а також журналісти телебачення, радіо, друкованих та інтернет-ЗМІ з усіх областей України. Учасником заходу стала і делегація з Чернівців.

Під час засідання виконавчий директор АМУ О.Слобожан поінформував про стан та перспективи децентралізаційної реформи. Також увагу учасників засідання було зосереджено на заходах, які будуть реалізовуватися наступного року в освітній сфері, а також на питанні реформування сфери житлово-комунального господарства. Спікерами з цих питань виступили аналітик АМУ з питань освіти Л.Мозгова та аналітик АМУ з питань ЖКГ О.Гарник.

Участь у прес-клубі взяв також Київський міський голова, голова АМУ В.Кличко, який відзначив, що під час розгляду бюджету Асоціація міст була активним суб’єктом його розробки, розгляду та ухвалення і їй вдалося при цьому відстояти інтереси громад:
«Сьогодні я можу сказати, що нам вдалося відстояти для місцевого самоврядування майже 50 млрд грн на 2018 рік. Це і формула вирівнювання, яка залишається стимулюючою. Більше 3 млрд грн залишаться на розвиток громад», – зазначив Віталій Кличко. Також він наголосив, що всі об’єднані спроможні громади будуть мати з 2018 року прямі міжбюджетні відносини з Держбюджетом і отримають кошти від інфраструктурної субвенції. Водночас він підкреслив, що сьогодні потрібно працювати над ефективним використанням коштів. Так, зокрема, у Києві запроваджено відкритий бюджет, і тепер кожен громадянин може в режимі онлайн прослідкувати надходження та використання місцевих бюджетних коштів.

Джерело: http://buk-visnyk.cv.ua/news/977/#prettyPhoto

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>