Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Урочисті заходи з відзначення 450-річчя села Братушани

12 липня 2010 р. Посол України в Республіці Молдова Сергій Пирожков взяв участь в урочистих заходах з відзначення 450-річчя села Братушани Единецького району Республіки Молдова. Згідно з історичними даними перша письмова згадка про Братушани датується 1560 роком та, як стверджують деякі історики, село було засновано українцями – вихідцями з Поділля та козаками Гетьмана Богдана Хмельницького.Сергій Пирожков привітав мешканців села, більшість з яких є етнічними українцями, із славним ювілеєм, підкресливши, що усі досягнення, якими наразі багаті Братушани, складаються з щоденної плідної праці, знань та талантів його мешканців. У своєму виступі він нагадав, що тісні зв’язки Братушан з Україною існують не лише завдяки українцям, які проживали у сели з прадавніх часів, але й тим фактом, що саме тут народилися такі відомі сьогодні в Україні політичні та державні діячі як Анатолій Кінах та Іван Вакарчук. «Таке сплетіння доль та людей наших країн, на мою думку, зобов’язує вас продовжувати шляхетні традиції краю та усіх його видатних діячів», – підкреслив Посол. У зв’язку з цим, високо оцінуючи внесок чисельної української громади у становлення та розвиток села, запевнив Сергій Пирожков, що Посольство України в Республіці Молдова й надалі всіляко сприятиме тому, щоб громадяни Республіки Молдова – українці за походженням підтримували зв’язки з історичною Батьківщиною, пам’ятали її мову і традиції, що є запорукою поглиблення та розширення українсько-молдовського співробітництва в ім’я процвітання та благополуччя двох держав і народів.

Користуючись нагодою, Сергій Пирожков зачитав вітальне послання землякам з Братушани від імені народного депутата України, президента Українського союзу промисловців і підприємців Анатолія Кінаха, який побажав усім жителям села добра, здоров’я, родинного затишку, упевненості в світлому майбутньому, нових досягнень і звершень.

Святкування 450-річчя села Братушани завершилося концертом за участю місцевих художніх колективів.

Фото та інформація з сайту посольства України в Республіці Молдова http://www.mfa.gov.ua/moldova

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>