Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Василя Бику обрано головою Товариства румунської культури ім.М.Емінеску

27 вересня відбулася звітно-виборна конференція обласного Товариства румунської культури ім. М.Емінеску, на яку прибуло 90 делегатів зі 103 обраних. Заслухано звіт виконуючого обов’язки голови Василя Бику. Він проінформував про роботу Товариства за звітний період, зокрема щодо проведення культурологічних заходів із розвитку румунської мови, збереження національних звичаїв і традицій. Повідомлено про плани відкриття в приміщенні Товариства бібліотеки, підключення до Інтернету, створення власного веб-сайту. В.Бику висловив вдячність облдержадміністрації за фінансову підтримку товариства. Під час обговорення виступили Ілля Попеску, Драгош Тотіце, Октавіан Воронка, які підтримали кандидатуру В.Бику на посаду голови Товариства. У виступі І.Гринчишина, представника видавництва «Лумя – Світ» йшлося про те, що школи з румунською мовою викладання забезпечені підручниками рідною мовою. Гроші з Державного бюджету надійшли вчасно, що дало змогу забезпечити їх друк.
На посаду голови Товариства учасниками конференції була запропонована одна кандидатура – В.Бику, якого підтримали 84 делегати.
Обрано також президію Товариства у складі 15 осіб, до якої увійшли В.Бику, А.Опаїц, Д.Ковальчук, М.Шапка, Л.Ротар, О.Воронка, Іллє Попеску, А.Медведь, Л.Бостан, Д.Ісікевич, І.Іонець, Г.Унгуряну, Д.Мінтенко, М.Боднарюк, І.Ігнат. Секретарем Товариства обрано С.Опаїц. До ревізійної комісії увійшли М.Пелегач, М.Репта, М.Мінтенко, І.Гринчишин та запропоновано подати кандидатуру від хору «Драгош воде».

Редакція сайту щиро вітає Василя Миколайовича з обранням головою товариства, бажаємо успіхів та натхнення на ниві збереження традицій та культури румунського народу!

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>