Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Сьогодні відкрився фестиваль комедії в Чернівцях

Із 23-го по 31 жовтня у Чернівцях у театрі відбудеться шостий регіональний фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини». У ньому візьмуть участь вісім гостьових колективів. Розпочнеться він прем’єрою вистави «Мандрівні зорі, або Життя – театр» у виконанні нашої трупи.

– «Мандрівні зорі, або Життя – театр», – це твір про життя людей, працюють у театрі, – розповідає режисер-постановник Володимр Воробйов. – У виставі ідеться про артистів єврейського театру. Для мене це історія про душу мандрівного артиста, яка блукає по всьому світі у пошуках щастя. Гадаю, ця тема буде близька і акторам, і простому глядачеві. Адже життя і сцена поєднані.

Як повідомив директор Чернівецького академічного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської Юрій Марчак, свою згоду взяти участь у фестивалі дали вісім гостьових колективів. Зокрема, приїдуть Київський національний театр оперети, Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької зі Львова, Чернігівський обласний молодіжний театр… Виступить із комедією і театр-студія «Голос» із Чернівців.

-У журі фестивалю, – каже директор Юрій Марчак, – і чернівчани, які працювали минулими роками, і критики з Києва та з Міністерства культури. Головою журі буде Петро Колісник із Чернівців. Фестиваль буде щорічним, бо є велика зацікавленість глядачів до нього. До того ж, і обласне управління культури дедалі більше надає коштів на цей захід. Цього року виділено 50 тисяч гривень.

Джерело: http://www.molbuk.com/news/31809-teatr-marchak-zhittja-chernivciv.html

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>