Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Буковинські автори і видавництва – у програмі “Українська книга”

У цьому році в рамках програми “Українська книга”, яка здійснюється Держкомтелерадіо, світ побачать, серед інших, книги буковинських авторів і видавництв. Зокрема, у видавництві “Піраміда” вийде “Вибране” нашої землячки, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Марії Матіос. До збірки увійшли найзнаковіші твори письменниці “Солодка Даруся”, “Москалиця”, “Майже ніколи не навпаки” та частина “Нації”. У циклі “Джерела духовності” в перекладі Мірчі Лютика твори “Циклон”. “Бригантина” Олеся Гончара вийдуть румунською у видавництві “Етнос”.

Оповідання “Огрівай, сонце…” та інші маловідомі новели пізньої творчості відомої української письменниці Ольги Кобилянської українською і німецькою мовами побачать світ у видавничому домі “Букрек”. В анотації до видання зазначено, що ці твори морально-етичної проблематики пронизані особливою увагою до психологічних таємниць людської душі, і окремі публікуються вперше. Чернівецька обласна друкарня представить читачеві роман-триптих Валерія Шевчука “Три листки за вікном”, в якому автор на основі фольклорного та документального матеріалу відтворює етапи духовного формування українського народу. Про це повідомляє Чернівецька облдержадміністрація.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>