Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Всеукраїнська акція солідарності до дня української мови та писемності

9 листопада, вівторок, Контрактова площа, поч. 14.30 год. громадські організації, студенти, журналісти та всі небайдужі зберуться разом, аби відсвяткувати День української мови та писемності. А також вкотре висловити свій протест проти ухвалення закону „Про мови в Україні” пікетуванням Адміністрації Президента.

На Майдані Незалежності буде організований флеш-моб «ВІДЧУЙ СМАК РІДНОЇ МОВИ» – видовищне і магнетичне дійство, з метою привернути увагу молодих українців до рідної мови, культури, традицій, літопису за допомогою співу, танцю та вогню.

Акції солідарності відбудуться також і в інших містах України.До пікету приєднаються українці закордоном, які вийдуть до посольств України з вимогою до влади не ухвалювати суперечливий законопроект.

Маршрут: Контрактова площа (початок ходи) – Адміністрація Президента (пікетування) – Майдан Незалежності (флеш-моб «ВІДЧУЙ СМАК РІДНОЇ МОВИ»)

9 листопада, вівторок

14.30 – збір на Контрактовій площі (початок ходи з барабанними ритмами)

15.30 – збір біля Спілки письменників (Банкова, 2)

16.00 – пікетування Адміністрації Президента

17.30 – збір на Майдані Незалежності (початок вогняного флеш-мобу)

8 листопада, понеділок (РЕПЕТИЦІЯ напередодні свята)
• 17:30-18:00 Збір учасників
• 18:00-18:30 Репетиція флешмобу

Партія Регіонів, комуністи та Блок Литвина внесли до Верховної Ради законопроект про мови, який передбачає «українсько-російську двомовність» і є інструкцією зі знищення української мови. Провідні наукові установи України відзначили, що прийняття проекту призведе до дезінтеграції держави і зникнення українців як народу. 4 жовтня у Києві, а 18 жовтня – по всій Україні люди вийшли на вулиці, протестуючи проти спроб прийняти цей документ. Влада відклала розгляд закону, але не здалася. Янукович і його сателіти планують протягувати вибухонебезпечний проект у листопаді.

Розробник концепції флеш-мобу: Міжнародний центр розробки та впровадження передових комунікативних технологій Навколосвітнього Каравану «Інтеркультура» на замовлення та за ініціативи Всеукраїнського Товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка.

Організатори :
Громадянський рух «Відсіч»
Рух добровольців «Простір свободи»
Громадська кампанія «Новий громадянин»

Контактна особа: Анастасія, 063 69 666 61

Увага! Акція проходить під державними прапорами, без партійної символіки. Спроба використання партійних прапорів, банерів тощо буде розцінюватися як провокація.

Джерело : Новий Громадянин

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>