Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

В Придністров’ї пройшов фестиваль української народної пісні «Пшеничне перевесло»

30 жовтня у північному районі Придністров’я в м. Кам’янка відбувся VIІI фестиваль української народної пісні «Пшеничне перевесло». Фестиваль було започатковано у 2003 році Спілкою українців Придністров’я ім. Олександра Бута та щорічно проходить в одному з районів регіону.

У церемонії відкриття Фестивалю взяли участь делегація Посольства України в Республіці Молдова на чолі з Послом Сергієм Пирожковим, керівники органів виконавчої влади Придністров’я, заступник голови Товариства зв’язків з українцями за межами України «Україна-Світ» Алла Кіндзера, голова Спілки українців Придністров’я ім. О.Бута Леонід Ткачук, керівники і актив місцевих українських громадських організацій.

У вітальному слові Сергій Пирожков зазначив, що сьогоднішнє свято зібрало всю дружню родину українців Придністров’я, слугуючи їх єднанню і консолідації. Він висловив упевненість що цей чудовий Фестиваль, пропагуючи українську пісню, плекаючи рідну мову, і надалі сприятиме утвердженню української духовності у Придністров’ї, народних традицій, вихованню молодого покоління на кращих зразках народної творчості, єднанню українців різних поколінь.

По закінченню гала-концерту за участю понад 20 вокальних і хорових колективів та окремих виконавців з різних населених пунктів Придністров’я, самодіяльні артисти та активісти українських громад були відзначені дипломами і грамотами, у т.ч. Посольства України. Несподіваним подарунком для 8-річної солістки Анастасії Кострич з м. Кам’янка, яка цього року отримала Гран-прі Фестивалю, стало запрошення на Заключний концерт переможців Всесвітнього фестивалю «Український спів у світі», що відбудеться у листопаді в м. Києві.

Після нагородження переможців за традицією кам’янчани передали творчу естафету м. Григоріополь, де свято української пісні відбудеться у наступному році.

Джерело: http://www.mfa.gov.ua/moldova/ua/news/detail/47810.htm

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>