Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Шанс для сільських громадських організацій Чернівецької області

Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях», здобувши перемогу на конкурсі Міжнародного фонду «Відродження» «Підвищення ефективності діяльності інститутів та активістів третього сектора», розпочинає реалізацію проекту «Підвищення інституційної спроможності сільських громадських організацій Чернівецької області – шлях до вирішення найнагальніших локальних проблем».
Метою проекту є надання навчальних, консультативних, інформаційних, методичних та інших видів послуг щодо покращення діяльності інститутам громадянського суспільства, які діють на місцевому рівні. Його результатом повинно стати здобуття нещодавно створеними сільськими громадськими організаціями Чернівецької області знань, вмінь та навичок, які дозволили б їм ефективно вирішувати локальні проблеми їхніх громад. Для цього в різних районах області буде проведено 12 семінарів для сільських громадських організацій, учасники яких довідаються про те, як зробити ефективною роботу громадських організацій, як писати та реалізовувати грантові проекти, а також отримають навички використання Інтернету та новітніх медіа в своїй роботі.
Важливим елементом діяльності проекту є створення обласного та районних комунікаційних пунктів, які діятимуть на базі районних бібліотек. Ці центри не лише отримають комплект друкованих видань та електронну бібліотеку матеріалів, корисних для сільських громадських організацій, але й забезпечуватимуть постійне інформування цих організацій новинами місцевих НГО, довідковими матеріалами та оголошеннями про нові конкурси.
Проведення в рамках проекту тренінгових навчань та консультацій для сільських громадських організацій дозволить інституційно зміцнити ці організації, навчить їх якісно писати та реалізовувати грантові проекти, а також інтенсифікувати свою інформаційну діяльність. Зокрема, активісти СГО навчаться користуватися можливостями інформаційних веб-ресурсів, створювати пресові повідомлення та розміщувати їх на сайтах blok.cv.ua, buktolerance.com.ua, gromady.cv.ua, civicua.org, засновувати та користуватися власними електронними поштовими скриньками, брати участь у електронних соціальних мережах.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>