Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Народний аматорський театр “Міоріца” представив увазі глядачів нову виставу

У Горбівському Будинку народної творчості та дозвілля на Герцаївщині відбулася чергова прем’єра місцевого народного аматорського театру “Міоріца”, який вже 51 рік поспіль радує громаду Буковини своїми оригінальними різножанровими румуномовними постановками. Цього разу актори-аматори представили увазі глядачів постановку вистави “Заповіт”. Прем’єра викликала жвавий інтерес у мешканців району, на неї зібралися численні глядачі з різних куточків Герцаївщини, повідомили у секторі з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Герцаївської районної державної адміністрації.

Цією виставою аматорський театр в черговий раз захищав звання “Народний”, яке було присвоєне йому в 1980 році за постановку твору Іона Друце “Каса марє” (“Вітальня”). В залі працювало компетентне журі, до складу якого увійшли представники учбово-методичного центру культури Буковини, викладачі обласного училища мистецтв імені Сидора Воробкевича. Голова Герцаївської районної державної адміністрації Віктор Кришмару висловив подяку артистам за позитивні враження, які вони подарували глядачам, за значний внесок в створення культурної спадщини району зокрема та краю загалом. Віктор Кришмару підкреслив, що народний театр “Міоріца” є гордістю району. З нагоди прем’єри голова райдержадміністрації вручив акторам Почесні грамоти та грошові премії.
Довідково. Народний аматорський театр “Міоріца” Будинку народної творчості та дозвілля села Горбово є єдиним в України румуномовним аматорським театром. Акторську самодіяльну майстерність пройшли в театрі більше 70 місцевих жителів різного віку та професій – вчителі, аграрії, робітники, студенти, школярі. В репертуарі театру переважають комедії, мелодрами, класичні твори, сюжети яких співзвучні з повсякденним життям місцевих жителів, а тому завжди мають успіх у глядачів. Характерними рисами режисури сучасних постановок театру “Міоріца” є тенденція до акторської імпровізації, безперервного сценічного дійства, пошук нових можливостей спілкування з глядачем, багатогранність акторського мистецтва.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>