Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

В Румунії завершився перепис населення

У Румунії завершився заганонаціональний перепис населення та житлового фонду, перше таке статистичне дослідження, проведене після вступу країни в Європейський Союз у 2007 році. Велика кількість румунів вирішила, в основному, після приєднання, працювати закордоном, зокрема у таких країнах як Іспанія або Італія.

Влада зацікавлена розширити свою базу даних щодо еволюції сімей та домогосподарств, щодо кількості працівників, безробітних, пенсіонерів та житла. Через зареєстровану соціальну міграцію, уряд хоче дізнатися скільки румунів виїхали жити за кордоном. На основі отриманих інформації будуть розроблені урядові політики та європейські програми. У постанові Єврокомісії, на основі якої проводяться національні переписи населення, зазначається, що у всіх країнах перепис має бути організований в тому ж році – 2011.

Згідно Румунському національному інституту статистики було зареєстровано понад 8 мільйонів домашніх господарств та майже 20 мільйонів людей. Національний інститут статистики уточнив, що кількість респондентів, не відповідає сукупній чисельності постійного населення Румунії, оскільки не включає особи, які самі заповнили анкети або дані перепису проведеного структурами Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ та Міністерства адміністрації та внутрішніх справ. З іншого боку, до сукупної чисельності населення була включено й частина тимчасового відсутнього на території Румунії населення. Попередні підсумки перепису будуть оприлюднені в першому кварталі 2012 року, а остаточні будуть відомі в 2014 році.

Перепис населення, який почав 20 жовтня не пройшов без проблем, кілька осіб будучи звільнені. Найбільше незадоволень було зареєстровано у зв’язку із особистим ідентифікаційним номером. Якщо на початку перепису представники Національного інституту статистики ствердили, що ця інформація не є обов’язковою, після кілька днів вона стала обов’язковою. Через нерішучість представників Національного інститут статистики стосовно цього питання, був звільнений речник інституту. За даними останнього перепису 2002 року, населення Румунії налічує близько 22 мільйонів осіб, з яких 51% жінки. Більше 52% румунських громадян живуть в містах і близько 47% у сільській місцевості. Переважна більшість румунів, а саме 90% є православними. Серед нацменшин, угорська меншина є найчисленніша, а саме 6,6%, потім ромська – 2,4%. Інші нацменшини: українська, німецька, російська, турецька, татарська, словацька, болгарська, хорватська, грецька, чеська, польська, італійська та єврейська становлять менше однієї відсотки всього населення Румунії.
(Лейла Кеаміл, Христина Штірбець)

http://www.rri.ro/art.shtml?lang=12&sec=99&art=187182

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>