Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Підписано угоду про співпрацю між Луанським університетом ВАН СИ та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича

Делегація університету у складі проректора, професора Тамари Марусик і доцента кафедри музики Ольги Чурікової-Кушнір з робочим візитом відвідала Китай. Мета візиту – підписання угоди про співпрацю між Луанським університетом ВАН СИ (провінція Анхой, Китай) та Чернівецьким університетом щодо проведення сумісних навчальних програм у сфері гуманітарних наук, іноземних мов та інших галузей знань, а також обмінів на рівні факультетів, академічної і культурної комунікації.
Зазначена угода стала першою ластівкою у співробітництві університету з китайськими ВНЗ. Варто підкреслити, що Університет ВАН СИ наступного року відзначатиме 100-річчя від дня свого заснування. Він є одним із найстаріших університетів Китаю, де нині на 13 факультетах навчається понад 20 тис. студентів.
Під час перебування в університеті ВАН СИ представники університету мали змогу відвідати заняття, ознайомитися з фондами бібліотеки, студентським кампусом, взяти участь у прес-конференції зі студентами і викладачами та побувати на концерті, влаштованому на їх честь. Велику зацікавленість студентів викликали майстер-класи з вокалу і хорового мистецтва, проведені Ольгою Чуріковою-Кушнір.
У рамках візиту відбулася зустріч делегації з Послом України у Китаї і Монголії Олегом Дьоміним, під час якої обговорено чимало питань щодо сприяння Посольства у поглибленні співпраці університету з навчальними закладами і науковими інституціями Китаю у галузі вивчення історії і культури двох країн, накреслено плани на майбутнє.
Не менш приємним було відвідування і знайомство з Директором Українського Дому у Китаї Дмитром Танасійчуком. Український Дім, заснований два роки тому у Пекіні, опікується українською діаспорою, яка веде свій початок від перших поселенців у 1918 р. у Харбіні.
Сподіваємося, що візит нашої делегації дасть свої плоди і не лише європейська, а й східна культура стимулюватиме розвиток освітнього, наукового і гуманітарного напрямів діяльності університету.Джерело: http://www.chnu.cv.ua/index.php?page=ua/news&data[5012][id]=8350

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>